Print Friendly and PDF Min paleo verden: Hjemmelavet marcipan x 2

onsdag den 5. december 2012

Hjemmelavet marcipan x 2

Som lovet kommer her opskriften på hjemmelavet marcipan, naturligvis uden sukker. Du får her 2 forskellige fremgangsmåder, som giver hvert sit resultat.
Hvilken udgave du bedst kan lide, må jo komme an på en prøve. Det er da en god undskyldning for at prøve at lave begge slags ;)



Begge udgaver indeholder kun 2 ingredienser: mandler og dadelpuré.
Sådan en puré laver du nemt ved at blende dadler, eller dadelmasse, med lidt kogende vand, til en tyk puré. Nu har du et naturligt sødemiddel, som kan bruges til mange ting.

Den hurtige 'fuldkerne' marcipan:
- 100 g. mandler (usmuttede)
- 30 g. dadelpuré

-Mandlerne kværnes til mel i en elektrisk kaffekværn, eller i en god foodprocessor.
-Hæld mandelmelen op i en skål, og tilsæt dadelpuréen.


-Med en spiseske røres puréen godt ind i mandelmelen.
-Med rene hænder (jeg tog en latexhandske på) æltes marcipanen hurtigt sammen, og formes til en pølse.
-Pak marcipanen godt ind i film/wita wrap, og læg den på køl i mindst 1 time, inden du begynder at bruge af den.
 


Man kan også lave en marcipan med smuttede mandler. Det tager bare en lille smule længere tid.

Igen skal du bruge:
- 100 g. mandler
- 30 g. dadelpuré

-Hæld kogende vand på mandlerne, og lad dem stå og trække i ca. 5 minutter.
- Smut mandlerne.
- Mandlerne skal nu 5 minutter i ovnen ved 180 grader for at tørre, og derefter køle helt af.
- Nu følger samme fremgangsmåde som ved den anden marcipan.
 


Fuldkernemarcipanen tager max. 5 minutter at lave, og jeg synes den har den bedste smag.
Den bliver meget mørk, dels pga. at mandlerne ikke smuttes, og dels pga. den mørke puré. Men det synes jeg personligt ikke gør noget, når smagen er så lækker.

Vil man gerne have en marcipan, som mere ligner den man er vant til, så lav den med smuttede mandler. Den er dog stadig en anelse mørkere end købe varianten.
Jeg synes den havde en meget kraftig smag af ristede mandler. Det er normalt ikke en dårlig ting, men jeg synes det overdøvede den rene marcipansmag.

Marcipanen er ikke super sød. Vil man gerne have den sødere kunne man evt. udskifte dadelpuréen med honning.

Uanset hvilken variant dine smagsløg bedst kan lide, så er det ihvertfald super nemt selv at lave en paleo-marcipan. Så nu er konfekten reddet :)





6 kommentarer:

  1. Smukt at lave 2 slags marcipan :)
    Og ja..
    De ser bare lækre ud på hver deres måde..
    Godt sagt MUMME :))
    Kanon go ide selv at lave sin marcipan,
    og så ved man jo hvad man får :))
    Tak for den mega gode opskrift
    Kh.BM

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg lavede 2 forskellige udgaver, så kan man prøve begge, og se hvilken man bedst kan lide :)
      Ja, man ved nøjagtigt hvad man får her, ingen sukker eller andet overflødigt tilsætning. Og så er det jo overdrevet enkelt at lave :)
      ~Lykke

      Slet
    2. Hejsa Lykke
      Så er her lavet marcipan :)
      Jeg lavede den mørke fuldkerne marcipan, ej hvor det lyder sundt.. hvilket det jo også er og det smager bare hammer godt, MUMS :))
      Jeg glemte dog i første omgang at komme kogende vand over dadelmassen - Ups..
      Men heldigvis var/er "du en super hotline" TAK :)
      Og sikke den en forskel det gjorde.. for vupti, så var den marcipan samlet.
      Lækkert :)
      Go pinse, Birgit

      Slet
    3. Ja, det lyder skrækkeligt sundt, og smager skønt :)
      Ja, man må lige læse instrukserne, ellers går det ikke. Heldigt jeg lige sad klar med sms hjælp, så den marcipan kunne arte sig:)
      Også god pinse herfra:)
      ~Lykke

      Slet
  2. Hvor længe kan sådan noget hjemmelavet marcipan mon holde sig? Og tror vi at det kan fryse?

    Mvh Kira

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kira,
      Det er svært at sige noget konkret om, men både mandler og dadler kan jo holde sig længe, så vil tro der er lang holdbarhed på det på køl.
      Om det kan fryses, tør jeg ikke sige. Tag evt. en lille smule og smid i fryseren et par dage, tag det op og se hvordan det opfører sig derefter:)

      Slet