Print Friendly and PDF Min paleo verden: Mandelmousse

tirsdag den 11. december 2012

Mandelmousse

Hvis man er blevet lidt trist ved tanken om, at juledesserten skal bestå af en blomkåls ris a la mande, så har jeg gode nyheder. Jeg faldt nemlig forleden over denne opskrift  mandelmousse, og afprøvede den straks.
Jeg bringer her den tilrettede, paleoficerede version:



Du skal bruge:
- 100 g. smuttede mandler
- 3 dl. kokosmælk
- 1 dl. vand
- 50 g. honning
- ½ tsk vanille (pulver, eller fra stang)
- 1 knivspids salt
- ½- 3/4 tsk agar agar (afmål nøjagtigt, da det er kraftigt stivende)



- Hæld vand, honning, vanille, salt og agar agar i en lille gryde.
- Bring i kog, og lad det småkoge 1-2 minutter.
- Imens hældes de smuttede mandler, og kokosmælken i en blender, og blendes godt.
- Det tilsættes nu gryden, og får lige et hurtigt opkog.
- Hæld moussen i små skåle, eller evt. bare i én stor. Jeg kan godt lide at bruge forskellige skåle :)
- Afkøl moussen lidt, og stil den så på køl i et par timer, før du spiser af den.
 


- Server fx. med en lun frugt/bærsovs, (bær, vanille, evt. honning koges sammen) og lidt hakkede mandler på toppen.

At kalde det en mousse er måske lidt forkert, for den er slet ikke luftig som vi kender det fra en traditionel mousse. Der er jo ikke piskede æg, og luftigt flødeskum i til at sørge for den cremede, luftige konsistens.
Det gør det bestemt ikke til en dårlig desssert, bare vær klar over, at konsistensen er meget mere fast.

Jeg synes det ville klæde moussen med lidt 'bid', så smid klart nogen hakkede mandler på toppen ved servering. Alternativt kan man blande hakkede mandler i moussen, når den lige har sat sig en lille smule (da de ellers bare vil synke til bunden)

Absolut et værdigt alternativ til den traditionelle ris a la mande, og en skarp konkurrent til den, af mange frygtede, blomkålsudgave :)

Hvad spiser du til dessert juleaften?

2 kommentarer:

  1. UHM.. det ser og lyder lækkert :)
    men hvad er agar agar ??
    Og ja, hyggeligt med forskellige skåle, god ide.
    Kh. Birgit

    SvarSlet
  2. Den smager også rigtig godt :)
    Agar agar er et vegetabilsk geleringsmiddel, lavet på alger/tang. Husblas gennemgår en masse grimme processer for at blive til husblas, derfor foretrækker jeg at bruge agar agar. Kan købes i helsekostbutikker.
    /Lykke.

    SvarSlet