Print Friendly and PDF Min paleo verden: Sød kartoffelkurv med spinatfyld

søndag den 30. december 2012

Sød kartoffelkurv med spinatfyld

Nu tænker du måske med det samme, at kartofler da ikke er paleo, og det er helt korrekt.
Den søde kartoffel, eller batat som den hedder, er slet ikke en kartoffel, men derimod fra snerlefamilien.
Ligesom den almindelige kartoffel indeholder den meget stivelse/kylhydrat, og bør derfor, for almindelige dødelige, ikke indtages for tit.
Træner du derimod meget, og har brug for ekstra kulhydrater, kan en omgang sød kartoffel være fint.

Her kommer en opskrift på små 'kurve' af sød kartoffel med spinat fyld. De er gode som tilbehør, og ser flotte ud :)



Du skal bruge: ( 6 stk)
- ca. 300 g. revet sød kartoffel
- 200 g spinat (den fra frost er helt fin)
- 1 lille løg i små tern
- 2 æg
- 3 tsk olie
- salt, peber, hvidløgspulver, muskatnød

- Den revne kartoffel smides i en sigte, og drysses med 1 tsk salt. Rør rundt, og stil til side i ca. 20 minutter.
- Steg løg og spinat på en pande i 8-10 minutter.
- Krydr med salt, peber, hvidløgspulver, og hvad du ellers skulle få lyst til.
- Stil det til side, så det kan køle af.
 



- Smør din muffinform godt med fx. kokosolie.
- Den revne kartoffel skal nu vrides fri for vand. Det gøres nemmest ved at putte det i et rent viskestykke, og vride alt vandet ud, og der er en del.
- I en skål blandes den revne kartoffel nu med lidt peber, hvidløgspulver og de 3 tsk. olie.
- Nu skal du have 'foret' muffinsformene med revet kartoffel. Det gøres rimeligt nemt. Få endelig god højde på kanterne, for de synker en anelse sammen i ovnen.
- Bag kurvene i 15 minutter ved 200 grader.
 



- Når kurvene er ved at være færdige, piskes æg sammen med lidt salt, peber og revet muskatnød.
- Tilsæt spinatblandingen, og rør godt sammen.
- Fordel nu i de bagte kartoffelkurve.
- Bag ca. 10 minutter.
- Afkøl et par minutter.
- Skær rundt i kanten af kurvene, for at være sikker på at de slipper.
- Jeg vippede nemt mine kurve ud vha, en dejskraber, som jo er bøjelig og fleksibel, og nemt kunne komme ned under kurvene.
 



Sådan en pynter da på enhver tallerken :)

Kurvene bliver ikke sprøde, men de smager dejligt alligevel. Prøv selv :)


8 kommentarer:

  1. Ser og lyder temmelig lækkert:)
    Jeg er nemlig vild med både spinat og de "søde/røde kartofler" og tror kurvene ville smage perfekt nytårsaften til en oksefilet :)
    Ha´et fantastisk godt nytår.
    Knus, krudt og kugler..
    samt kærlige hilsner Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Er helt sikker på de ville passe fortrinligt til et stykke lækkert oksefilet, uuhm :)
      Rigtig godt nytår til dig, Per og fætrene:)
      Mange knus herfra :)

      Slet
  2. Hej Lykke. Det lyder rigtig lækkert,og flot ser det ud.Jeg glæder mig til at følge dine opskrifter i år 2013 :O) Ha et rigtig GODT NYTÅR.
    Kh Inger

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er lidt en lækkerbisken, synes jeg :)
      Rigtig godt nytår til dig og Bent :)

      Slet
  3. Hej Lykke.
    Spørgsmål ang. stivelse: Skyller man ikke stivelsen ud ved at lade rodfrugterne/kartofler ligge i flere hold koldt vand? - ligesom når man skal laver pommes frites - (det er sikkert et fy-ord i din verden). Bliver det så ikke lidt sundere?
    Venlig hilsen
    Gotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, man skyller noget af stivelsen væk på den måde, hvilket kan være en fordel når man skal friturestege.
      Det bliver en almindelig kartoffel ikke sundere af, da det ikke er pga stivelsen at man ikke spiser den som stenaldermenneske.
      /Lykke

      Slet
  4. Lykke, dine opskrifter er fantastiske. I weekenden lavede jeg din (fødselsdags) hindbær tærte og din version af pizza - begge med godt smag, og tærten er til at dø for!.
    I går var det så tid til disse sweet potatoes bunde med fyld, og igen smagte det SÅ godt, og de blev så fine. Endelig et sted med sunde opskrifter, som smager lækkert :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mia,
      Tusind tak for den dejlige tilbagemelding :) Det glæder mig meget, at mine opskrifter kan bruges, og bliver brugt med succes :)
      ~Lykke

      Slet