Print Friendly and PDF Min paleo verden: Falafler

søndag den 29. september 2013

Falafler

Er der snart noget blomkål ikke kan bruges til? Det er simpelthen den mest alsidige ingrediens, som kan trylles om til alverdens lækkerier.
Idag bliver det skønne kål forvandlet til falafler.

                                

Du kan sagtens give den mere af de forskellige krydderier, end jeg har gjort her. Det er lidt smag og behag.

Du skal bruge:
- 400 g. blomkål (renset vægt, uden stok)
- ½ potte persille
- 2 fed hvidløg
- 1 lille/medium løg
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk chilipulver
- 3/4 tsk salt
- ½ tsk gurkemeje (giver lidt farve. Kan udelades)
- 1 spsk citronsaft
- 2 æg
- 60 g. kokosfibre
- 1½ tsk FiberHUSK
- 2 spsk sesamfrø
 


- I en foodprocessor køres persille, hvidløg, løg, de tørrede krydderier, citronsaft og æg til en nogenlunde ensartet masse.
- Skær blomkål ud i mindre stykker, og smid den ned i foodprocessoren til alt det andet.
- Kør til blomkålen er findelt.
- Tilsæt kokosfibre og FiberHUSK, og kør til du har en jævn masse.
- Tilsæt sesamfrø, og kør kun et par omgange til de er blandet ind i massen.

- Lad massen stå et par minutter, mens du opvarmer en pande.
- Egentlig er falafler traditionelt runde, og friturestegt. Sådan gør vi ikke.
- Tag en portion af massen i hænderne. Form først en kugle, og tryk den derefter lidt flad.
- Steg falaflerne i rigeligt fedtstof (kokosolie, klaret smør etc.) til de er godt gyldne.
 


Og så er der falafler :)

Husk, at jeg har samlet alle de gode opskrifter, hvor blomkål spiller hovedrollen lige her.


8 kommentarer:

  1. Øj, du er altså ren connaisseur ud i blomkål! De ser top-lækre ud - de skal afprøves! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Blomkål er bare fantastisk:) Håber du kan lide dem :)
      ~Lykke

      Slet
  2. Ja, blomkål er så lækkert, og dine falafler både ser og lyder indbydende. Jeg har prøvet flere af dine skønne opskrifter med blomkål flere gange med stor succes :)) Nu vil jeg snart prøve dine falafler!
    Mange hilsner fra Inger

    SvarSlet
    Svar
    1. Blomkål er en fantastisk opfindelse:) Dejligt du har prøvet nogle af opskrifterne, og kan lide dem. Så må du også hellere prøve falaflerne:)
      Også mange hilsner herfra :)

      Slet
  3. Uhm.. hva skal jeg sige..
    Lykkes falafler :) de ser bare super lækre ud..
    jeg tænker en god tomat salat dertil, mumme..
    og som du selv siger blomkål er et hit.
    Smukke smukke billeder.
    Kh. Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes også resultatet ser godt ud, og smagen er god:)
      Er sikker på, at tomatsalat ville være godt til:)
      Ja, blomkål er fantastisk, og jeg har flere blomkålsbaserede opskrifter på vej:)
      Mange tak:)

      Slet
  4. Tror du man kunne bruge noget andet end kokosfibre? 😊 og hvor ser de for vildt lækre ud !!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine,
      Kokosfibre er en affedtet/fedtreduceret meltype, og kan erstattes lige over med andre affedtede meltyper.
      Bruger du en hjemmekværnet nøddemel, må du prøve dig lidt frem med mængderne. Der skal bruges en del mere når det ikke er affedtet.

      Slet