Print Friendly and PDF Min paleo verden: Snebolde

lørdag den 7. december 2013

Snebolde

Mon ikke vi allesammen, på et eller andet tidspunkt, har sat tænderne i en snebold?
Jeg har lavet en paleo-udgave, så vi ikke længere skal undvære:)



Du skal bruge:
- Hjemmelavet marcipan. Opskriften er her. (1 portion marcipan gav mig 8 store snebolde. Lav lige så mange portioner du har lyst til)
- God, mørk chokolade
- Kokossmør
- Alm. kokosmel


- Når marcipanen er klar, ruller du den i kugler i ønsket størrelse.
- Sæt kuglerne i fryseren i 20-30 minutter.
- Imens smelter du chokoladen. Hvor meget du skal bruge afhænger af, hvor meget marcipan du har lavet. Svært at være mere præcis :)

- Tag kuglerne ud af fryseren, og overtræk dem med chokoladen. Fordi kuglerne har været i fryseren, stivner chokoladen hurtigt.
- Smid dem nu tilbage i fryseren igen i 20-30 minutter.
 


- Imens blødgør du kokossmørret. Jeg bruger selv mikroovn, men ellers kan et vandbad, eller nedsænkning i varmt vand klare opgaven.
- Kokossmørret skal ikke være for varmt, da det så bare vil smelte chokoladen når vi, om lidt, overtrækker dem.

- Hæld noget kokosmel op på en tallerken.

- Tag kuglerne ud af fryseren, og overtræk dem med kokossmør. Jeg synes det er nemmest, at hælde lidt kokossmør i en lille skål, smide en kugle deri, og så hælde lidt kokossmør over, og så skrabe kokossmør op fra bunden af skålen til at dække det nederste. Det giver mening når du står med det. Og ellers gør du det bare på din egen måde :)
- Smid kuglen over i kokosmelen, og rul den rundt, så den er godt dækket.
 


- Stil nu kuglerne på køl i 30 minutters tid, så kokossmørret stivner helt.
- Opbevar herefter i lufttæt beholder på køl. Husk at smage først:)


4 kommentarer:

  1. Sådan Lykke :))
    Så er vi bare klar til årets mest lækre snebold kamp :))
    Og vi glæder os.. Uhm..
    Kærlige lørdags hilsner fra alle os til dig, Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig lige hvad vi er:)
      Mange hilsner til jer alle herfra også :)

      Slet
  2. De ser godt nok lækre ud. Men må jeg spørge, hvordan det kan være, at du overtrækker dem x 2 - istedet for bare at komme kokossmør i chokoladen. Gør det noget specielt?
    Mvh Kathe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kathe,
      De er bare rigtig gode:)
      Det er såmænd bare for at få dem til at ligne den købte variant mest muligt, og den er jo hvid yderst:)

      Slet