Print Friendly and PDF Min paleo verden: Bananbrød

søndag den 31. januar 2016

Bananbrød

(Scroll down for recipe in English)

Ja, vi danskere ville nok nærmere kalde det her for en banankage, men det lyder bare sundere at kalde det et brød, ikke? ;)
Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er klar over forskellen på bananbrød, og banankage, men det er jo også ligemeget, så længe det smager godt. Og det gør det :)

Dejen til bananbrødet er en variation af den alsidige plantainbrøds-dej. Det er simpelthen en genial opfindelse :)


Du skal bruge:

- ½ grøn medium/stor plantain
- 3 æg
- 25 g. hørfrø (kværnet til fint mel i fx. en elektrisk kaffekværn) ELLER 15 g. kokosfibre
- 1 spsk kokossukker
- ½ tsk natron + 1 tsk citronsaft (eller ½ tsk bagepulver, hvis du bruger det)
- ½ tsk kanel (kan udelades)
- ½ tsk vanillepulver
- 1 nip salt

- 1 banan i tern
- hakket chokolade (så meget, eller lidt som du har lyst til)
- evt. en lille håndfuld hakkede nødder.
- evt. kokosships, eller andet, til drys.


- Plantain, æg, sukker, kanel og salt blendes til en jævn, klumpefri dej. (jeg bruger bare en stavblender i et højt blenderbæger)
- Tilsæt mel og natron/bagepulver, og blend igen til jævnt.

- Rør (ikke blende) nu banan- og chokoladestykker og nødder i dejen.
- Hæld det hele op i en rugbrødsform med bagepapir. (Min form måler 32x13 cm)
- Drys evt. med kokoschips, eller andet.

- Stil formen på en bagerist i ovnen, og bag i ca. 25 minutter ved 200 grader (jeg bruger varmluft)

- Tag rist og form ud af ovnen, og lad brødet blive i formen på risten i 10 minutter.
Løft herefter det hele ud af formen, pil forsigtigt papiret af, og afkøl lige yderligere 10 minutter inden du går ombord:)



Så er der bananbrød, banankage, eller hvad end du vælger at kalde det :)

Facebook
Instagram

***************************************

This banana bread, or banana cake as us Danes would call it, is made with the versatile plantain bread batter. I think it's pure genius :)


What you need:
- ½ green medium/large plantain
- 3 eggs
- 25 grams flaxseed flour or 15 grams coconut flour
- 1 tbsp coconut sugar
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp cinnamon (optional)
- ½ tsp pure vanilla powder
- pinch of salt

- 1 diced banana
- chopped chocolate (as much, or as little as you want)
- optional: a small handful of chopped nuts
- optional: coconut chips to sprinkle on top


- Blend plantain, eggs, sugar, cinnamon and salt till you have a smooth batter with no lumps. (I just use a hand/stick blender and a tall blender jug)
- Add flour and baking powder, and blend again.

- Now stir (don't blend) in the banana, chocolate and nuts.

- Pour everything into a loaf tin with baking paper (mine measures 32x13 cm.)
- Sprinkle the top with coconut chips, if using.

- Place the loaf tin on a baking rack in a 200 degree celcius fan oven, and bake for about 25 minutes.

- Place the loaf tin on a cooling rack, and let it cool for 10 minutes. Then lift the bread out, carefully peel off the baking paper, and let cool for another 10 minutes.

- Tuck in! :)




1 kommentar:

  1. Smukke billeder.
    Når jeg tænker på hvor lækkert dit plantain brød smager..
    Tjae.. Så må dit Plantain banan brød være som ren banan kage :-)
    Mumme.. jeg glæder mig til at gå Plantain bananas :))
    1000 tak Lykke, fordi du igen deler dine lækre og geniale opskrifter med os andre.
    Knusss

    SvarSlet