Print Friendly and PDF Min paleo verden: Plantainbrød - version 2.0

tirsdag den 19. januar 2016

Plantainbrød - version 2.0

(Scroll down for recipe in English)

Jeg har jo allerede en opskrift på plantainbrød, men jeg har forbedret opskriften en lille smule, så den nu er endnu bedre :)

Det er det paleobrød jeg bager allermest, fordi det bare er helt genialt, og ikke er fyldt med nødder.

(Læs evt. lidt mere om, hvad plantain er for en størrelse i ingredienslisten)



Du skal bruge:
- ½ grøn medium/stor plantain
- 3 æg
- 25 g. hørfrø (kværnet til fint mel i fx. en elsktrisk kaffekværn) ELLER 15 g. sesammel ELLER 15 g. kokosfibre
- ½ tsk natron + 1 tsk citronsaft.) Eller ½ tsk bagepulver hvis du bruger det)
- 1 godt nip salt
- evt. forskellige frø/kerner til drys


- Blend plantain, æg og salt til en jævn dej. (jeg bruger bare en stavblender i et højt blenderglas)
- Tilsæt mel og natron/citronsaft, og blend igen.

- Nu er dejen klar til at komme i en form med bagepapir. Og her er der forskellige muligheder:
- firkantet form ca. 23x23 cm
- rund form ca. 22 cm i diameter
- rugbrødsform ca 32x13 cm
Du kan også bage dejen i muffinsforme (jeg foretrækker dem af silikone)

- Drys evt. med lidt forskellige frø/kerner.

- Bag ved 200 grader (jeg bruger varmluft) i ca. 20 minutter.


Hvis du har en egnet form, så kan du lave lækre pølsehorn/brød :)


Brug brødet til lige hvad du synes. Til en lækker sandwich, toast, eller som burgerbolle :)
Egner sig også også til en tur i brødristeren dagen efter :)

Kan du ikke lige skaffe plantain, så tag et kig HER, hvor jeg har samlet nogle af de bedste brødopskrifter fra nettet.

Husk, at jeg har mange flere opskrifter med plantain. Tag et kig i opskriftsindekset. Her finder du både pandekager, tarteletter og chips med den grønne madbanan :)

Facebook
Instagram

******************************************

Plantain is pure genius to use as a kind of flour substiture. I already have a recipe for plantain bread, but I've made a few changes and made an even better recipe. Hence the 2.0 thing :)


What you need:

- ½ green medium/large plantain
- 3 eggs
- 25 grams flaxseed flour, OR 15 grams coconut flour
- ½ tsp baking powder
- good pinch of salt
- optional: different seeds for topping


- Blend plantain, eggs and salt till you have a smooth batter with no lumps. (I just use a hand/stick blender in a tall blender jug)
- Add flour and baking powder, and blend again.

- Now the batter is ready to go into a tin/mold with baking paper.
Different options for tins:
- square tin 23x23 cm.
- round tin 22 cm. in diameter
- loaf tin 32x13 cm.
You can also use muffin tins/cups. I prefer the silicone kind.

- Sprinkle with different seeds, if using.

- Bake in a 200 degree celcius fan oven for about 20 minutes.

If you have a suitable mold, you can make littte sausage rolls :)

Use the bread for sandwiches, burgers and whatever else you like:)


More plantain goodness? Check out my recipe for plantain pancakes/crepes. Find it by clicking HERE.


2 kommentarer:

  1. Wow og mumme, det ser bare lækkert ud det Plantain brød med drys :)
    Utroligt hvad de skønne grønne bananer kan bruges til, virkelig genialt !!
    Det skal vi da prøve til vores fredags hygge for to inkl. lidt gode oste :-)
    Tak for opskriften fra os, hr og fru Mathiesen

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er bare det bedste, og ikke mindst nemmeste, brød at bikse sammen. Hvis altså man kan finde nogle af de grønne banditter, men det ved jeg jo du heldigvis kan i Viborg :)

      Det skal I da helt bestemt prøve til fredagshyggen :)

      Velbekomme, dejligt I synes om den :)

      Slet